Next Previous Contents

4. Kérdések a Netfilter fejlesztésérõl

4.1 Nem értem, hogy miként kell használni a QUEUE targetet userspace-bõl

A libipq könyvtár a csomagok userspace-ben való kezelésére készült. Ehhez a részhez tartozó dokumentáció man oldalak formájában érhetõ el. Ehhez az iptables fejlesztõi verzióját kell elkészítened és felinstallálnod:

make install-devel
aztán nézd meg a libipq(3)-t.

Szintén érdekes lehet a Perl illesztése a libipq-hoz, Perlipq: http://www.intercode.com.au/jmorris/perlipq/. A kapcsolat maga egy minta a könyvtár használatához.

Egyéb kódminták:

4.2 Szeretnék hozzájárulni a kódhoz, de nincs ötletem, hogy mivel

A Netfilter core-team fenntart egy TODO listát, ahol felsorolja az összes kívánt változtatást / új funkciót. Anonymous CVS-el el tudod érni a listát, a leírást megtalálod a Netfilter honlapon. Egy alternatívaként http://cvs.netfilter.org/cgi-bin/cvsweb/netfilter/TODO/ -el is el tudod érni CVSweb használatával.

4.3 Kijavítottam egy hibát, elkészítettem egy bõvítést. Hogyan publikálhatom?

Ha publikálni szeretnéd, akkor küld el a netfilter-devel levelezési listára. A feliratkozási információk: http://lists.netfilter.org/mailman/listinfo/netfilter-devel/.

A patch elküldésének helyes módja:

Ha egy új kiegészítést készítettél, vagy egy régi kiegészítéshez adtál egy új opciót, akkor egy jó ötlet a netfilter-extension-HOWTO-t is updatelni az új kibõvítés/funkció leírásával. Ráadásul ez több felhasználót fog vonzani a kiegészítésedhez, amin keresztül több visszajelzéshez juthatsz.


Next Previous Contents